SOFENPRAAT
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Schotschrift: Focus op de steinerschool

Ga naar beneden

Schotschrift: Focus op de steinerschool Empty Schotschrift: Focus op de steinerschool

Bericht  Admin op zo aug 09, 2009 11:48 am

Titel: Focus op de steinerschool – Onderwijs op maat van wie?

Paperback, 151 pagina’s

ISBN: 978 90 814222 15

Prijs: € 13.90

Nu te bestellen via de boekhandel (bv. De Standaard), Boekenbank.be of Unibook. Wie niet graag naar de winkel gaat of niet de mogelijkheden heeft om te kopen via internet, kan het boek ook via dit formulierbestellen en gewoon via ‘ouderwetse’ papieren overschijving betalen (komt iets duurder uit).

Korte inhoud

De steinerschool: dan hebben we het enerzijds over mooie slagzinnen, wervende teksten, sfeervolle verhalen en gezellige opendeurdagen of schoolfeesten. Anderzijds zijn er de veel voorkomende knelpunten: pseudowetenschappelijke leringen, absurde straffen, omstreden leermethodes, autoriteit van de leraar, temperamentenleer, karma en reïncarnatie, het label 'sekte', enzovoort.
Dit en nog veel meer behoort ontegensprekelijk tot het beeld van de steinerschool anno 2009.

Een oud-leerling vertelt:

‘...Ik leefde in een wereld van elfen, kabouters en trollen, uitgebeeld op kleurrijke tafels en schoolborden. Met twee bevlogen ouders die beiden werkzaam waren in de steinerschool en de bijhorende cultuur volledig omarmden, zou ik groot gaan worden...Aan de ene kant waren daar de lieve meesters en juffen, aan de andere kant de onbekwame, labiele. Het kon gebeuren dat de dag begon met een prachtig verteld verhaal, om een uur later aan de oren door de klas te worden gesleurd...'

Over de auteur

Ramon De Jonghe (Herentals, 1969) is vader van vier kinderen waarvan er drie naar de steinerschool gingen. Hij studeerde aan een antroposofische hogeschool, was opvoeder en bestuurslid in een steinerschool en medewerker in een bibliotheek van de Rudolf Steiner Academie.

Admin
Admin

Aantal berichten : 34
Registratiedatum : 01-10-08

https://antroposofie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum