SOFENPRAAT
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Sofen en inenten; een ongebruikelijke combinatie

Ga naar beneden

Sofen en inenten; een ongebruikelijke combinatie Empty Sofen en inenten; een ongebruikelijke combinatie

Bericht  Admin op do okt 02, 2008 3:03 pm

Toen er medio juni in Den Haag tal van kinderen met mazelen waren besmet, kwam Antroposana, de patiëntenvereniging voor antroposofische gezondheidszorg, met volgend bericht:

Volgens berichten in o.a. het Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad heerst de mazelen in Den Haag: 24 kinderen en één volwassene zouden sinds half juli ziek zijn. NRC Handelsblad meldt dat de patiënten deel uitmaken van de "antroposofische gemeenschap" en dat de meesten van hen niet gevaccineerd waren.

Reden tot paniek?
Nee hoor, helemaal niet. Het doormaken van kinderziektes is in de meeste gevallen een heel gezonde zaak! Al vele ouders hebben in de loop der jaren ervaren hoe hun kind met het doormaken van mazelen ook een sprongetje in hun ontwikkeling blijken te hebben doorgemaakt.

Nadere informatie over de antroposofische visie op mazelen is te vinden in de rubriek Gezondheid en Ziekte > Klachten van A tot Z > Vaccineren. En toevalligerwijs is er in de serie Gezichtspunten van het Centrum Sociale Gezondheidszorg ook juist in de afgelopen weken een brochure verschenen over vaccineren met de titel: Inenten, waarom wel, waarom niet?

Geen reden tot paniek? In Nederland overleen bij de mazelenepidemie van 1999/2000 3 kinderen.

Ondertussen is ook in Utrecht een mazelenuitbraak onder antroposofen ontstaan, maar Antroposana heeft daarover echter nog geen bericht op de website staan.

Admin
Admin

Aantal berichten : 34
Registratiedatum : 01-10-08

https://antroposofie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Sofen en inenten; een ongebruikelijke combinatie Empty Re: Sofen en inenten; een ongebruikelijke combinatie

Bericht  JanC op di nov 04, 2008 2:26 pm

NRC Handelsblad schreef:Al vele ouders hebben in de loop der jaren ervaren hoe hun kind met het doormaken van mazelen ook een sprongetje in hun ontwikkeling blijken te hebben doorgemaakt.
Het leven van kinderen wordt dus op het spel gezet, omdat ouders bij hun eigen kinderen (die constant in ontwikkeling zijn) een sprongetje in de ontwikkeling menen te zien. Kan het onwetenschappelijker? Neutral

JanC

Aantal berichten : 20
Registratiedatum : 04-11-08

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum