SOFENPRAAT
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Mazelenuitbraak onder antroposofen

Ga naar beneden

Mazelenuitbraak onder antroposofen Empty Mazelenuitbraak onder antroposofen

Bericht  Admin op do okt 02, 2008 2:56 pm

Mazelenuitbraak onder antroposofen zet door

van onze redactie binnenland

UTRECHT - In de stad Utrecht is een uitbraak van mazelen geconstateerd. Sinds juli zijn er zestien kinderen door de ziekte getroffen.
Volgens de GGD in Utrecht gaat het om kinderen die niet zijn ingeënt tegen de mazelen, omdat hun ouders antroposofen of andere ‘kritische prikkers’ zijn. Dat zijn mensen die denken dat er risico’s en nadelen aan vaccinaties kleven.

De GGD heeft vorige week een brief gestuurd aan ouders van niet-gevaccineerde kinderen om hun kind alsnog te laten inenten. Bij tien kinderen is dat gebeurd.


De zeer besmettelijke virusinfectie mazelen woedt sinds mei onder antroposofen in Nederland. De uitbraak is voor zover bekend begonnen op twee antroposofische scholen in Den Haag. Door wie de Haagse kinderen zijn besmet is nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat de ziekte is meegenomen uit een ander land, volgens het RIVM (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dat onderzoek doet naar de mazelen.

Tussen de uitbraak in Den Haag en die in Utrecht is een link gevonden, liet een woordvoerster van de GGD in Utrecht gisteren weten. Eén of twee Utrechtse mazelenpatiëntjes hebben contact gehad met Haagse patientjes
Bij het RIVM waren gisteren in totaal negentig gevallen van mazelen bekend waarvan de meeste in Den Haag en Utrecht.

Het gaat om het hoogste aantal ziektegevallen sinds de mazelenepidemie van 1999/2000 die aan drie kinderen het leven kostte.
bron: Nederlands Dagblad

Admin
Admin

Aantal berichten : 34
Registratiedatum : 01-10-08

https://antroposofie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum