SOFENPRAAT
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Volgens henzelf

Ga naar beneden

Volgens henzelf Empty Volgens henzelf

Bericht  Admin op do okt 02, 2008 12:47 pm

De Christengemeenschap, Beweging tot religieuze vernieuwing, is een landelijk kerkgenootschap in Nederland en Vlaanderen. De Christengemeenschap maakt deel uit van de internationale beweging tot religieuze vernieuwing, die onder de naam “Die Christengemeinschaft” is gesticht in 1922 en is gevestigd in Berlijn.

De Christengemeenschap heeft tot doel de voortgaande ontwikkeling van het Christendom te dienen. Zij sticht en onderhoudt daartoe gemeenten.

Gewijde priesters, vrouwen zowel als mannen, voltrekken als geestelijken de zeven vernieuwde sacramenten: doop, jeugdwijding, mensenwijdingsdienst (= eredienst), biecht, huwelijkswijding, priesterwijding en stervenswijding.

Zij voltrekken tevens andere cultische handelingen, zoals de zondagsdienst voor de kinderen en de dienst bij de begrafenis of crematie. Zij verkondigen het evangelie, geven godsdienstlessen en oefenen zielzorg uit.

In de gemeenten wordt het gemeenteleven verzorgd door de geestelijken, leden en belangstellenden in onderlinge samenwerking.


Bron: Website Christengemeenschap

Admin
Admin

Aantal berichten : 34
Registratiedatum : 01-10-08

https://antroposofie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum