SOFENPRAAT
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Wetenschappers vinden het onzin

Ga naar beneden

Wetenschappers vinden het onzin Empty Wetenschappers vinden het onzin

Bericht  Admin op do okt 02, 2008 12:36 pm

Biologisch-dynamische landbouw omvat het telen van producten naar de methode van Rudolf Steiner. Producten die biologisch-dynamisch (BD) geteeld zijn, krijgen veelal het Demeter-keurmerk.

Het is een productiemethode waarin bodemvruchtbaarheid en versterking van de natuurlijke groei centraal staan. Het landbouwbedrijf wordt daarbij als organisme opgevat, waar bedrijfsvreemde elementen zo veel mogelijk vermeden worden. Vandaar dat een biologisch-dynamisch bedrijf naar diversiteit in geteelde gewassen en gehouden dieren streeft. Naast organische bemesting wordt er met preparaten gewerkt om de levenskracht van de producten te ondersteunen. Hiermee wordt beoogd door de invloed vanuit de kosmos door de planeten een positievere invloed uit te oefenen op de groei van gewassen.

Een voorbeeld van dergelijke preparaten is "preparaat 500": in het najaar worden koehoorns met koemest gevuld en op de akker (40 tot 60 centimeter diep) ingraven. De koehoorn verzamelt volgens de biologisch dynamische landbouwer allerlei astrale en etherische krachten uit de kosmos. In het voorjaar wordt de mest weer opgegraven en in water verdund, waarbij linkshandig geroerd moet worden. Vervolgens kan het preparaat gebruikt worden als bijzondere bemesting. Voor eventuele gunstige effecten van dit preparaat bestaat geen enkel bewijs.

Zowel aanhangers van biologische landbouw als wetenschappers zien dergelijke biologisch-dynamische methoden als onzin.


Bron: Wikipedia

Admin
Admin

Aantal berichten : 34
Registratiedatum : 01-10-08

https://antroposofie.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum